8 Martie: Atomic Red Mat DEBORAH Milano
Atomic Red, cea ma noua creatie a laboratoareleor de cercetare ale Deborah Milano Group este o formula ultra cremoasa care, asezata pe buze se transforma intr-un film catifelat si mat. Glisand cu usurinta si avand o consistenta delicata si usoara, rujul acopera bine toate denivelarile buzelor si ramane aici o lunga bucata de timp, producatorii prezentandu-l ca pe un produs „incredibly long-lasting”. Doar stiu cat suntem de dependente de buzele perfecte de dimineata pana seara. Are proprietati anti age-ing si antioxidante datorita vitaminelor C si E si extractului de trandafir care pastreaza buzele hranite si emoliate, chiar sub finis-ul mat. Pigmentii intensi si puternici au dat si numele rujului , culorile fiind puternice si vibrante. Catifea si plus fin care imbraca buzele cu un aspect somptuos, intens si bogat de rosu seducator.
SMARANDA BRAESCU
Alintată „Regina Înălțimilor”, Smaranda Brăescu s-a nascut in 1897 in Buciumeni, Galati si este prima femeie parașutist cu brevet din România. Mai are in palamaresul aeronautic: recordul european la parasutism, recordul mondial absolut de altitudine, la saltul cu parașuta, o serie de raiduri aeriene europene, participarea la numeroase mitinguri aeronautice interne și internaționale și nu în ultimul rând participarea ca voluntar în cel de-al doilea razboi mondial, atât pe frontul de est, cât și pe frontul de vest.
Educata initial in spiritul vremii, a absolvit cursurile Academiei de Belle Arte din Bucuresti, sectia Arta Decorativa si Ceramica si a sarit penru prima data cu parasuta in 1928 de la 600 de metri. La doar 3 ani distanta câștigă titlul european la parașutism, în urma unui salt de la înălțimea de 6000 de metri, depășind și recordul american de 5384 metri. În urma acestui succes a fost decorată cu Ordinul Virtutea Aeronautica – clasa Crucea de Aur.
A fost proprietară a două avioane, un biplan și un bimotor cu cel de-al doilea stabilind în 1932 primul record de traversare a Marii Mediterane in 6 ore și 10 minute, străbătând distanța de 1100 km, într Tripoli.
În acealași an la Sacramento in Statele Unite ale Americii, devine campioană mondială la parașutism în urma unui salt realizat cu o parasuta de construcție românească, de la înălțimea de 7400 de metri (record absolut pentru ambele categorii, femei si barbati ), cu durata de 25 de minute, acest record fiind depășit cu doar câțiva metri, abia peste 20 de ani. Recordul precedent, deținut de un american, fusese de 7233 de metri. realizat în 1932 în Statele Unite ale Americii de la 7200 m (pentru ambele categorii femei si barbati )
A fost una din puținii instructori de parașutiști militari. A activat ca instructoare la Batalionul 1 de parașutiști de la Băneasa. În timpul războiului a fost activă ca pilot în celebra “Escadrila Alba”, de avioane sanitare, pe frontul de Răsărit.
Semnatară, alături de alte 11 personalități a unui memoriu prin care se condamna falsificarea de catre comunisti a alegerilor din noiembrie 1946, a fost condamnată de comuniști la închisoare în contumacie (in lipsa), nefiind găsită pentru a aparea in boxa acuzatilor in procesul „Sumanele Negre” ca făcând parte din Mișcarea Națională de Rezistentă [MNR] organizația „HAI” împreună cu comandantul Companiei de Misiuni Speciale din cadrul Batalionului Parașutiști căpitanul Mihai Țanțu și ofiterul parasutist Victor-Ionel Sassu . Ascunsă de oameni de suflet – prof. univ. Ion I. Gheorghiu din Iasi și preotul Matei Dumitru – nu a mai fost găsită niciodată. A fost căutată și de oficialitățile sovietice pentru a face instrucția soldaților sovietici.
O versiune acceptată în general este că a decedat pe data de 2 februarie 1948. Potrivit cercetărilor întreprinse de prof. Neculai Staicu – dar încă neconfirmate – mormântul ei s-ar afla în Cimitirul central din Cluj, unde ar fi fost îngropată sub numele de Maria Popescu. În prezent, o stradă din București a fost denumită în memoria sa..