Rujul rezistent la transfer este o “minune” ! Si o pacoste in acelasi timp!
Acordandu-i circumstante atenuante, ne inchipuim ca a fost creat cu gandul la femeile comode sau ocupate, la cele care urau urmele de ruj pe pahare, la cele pentru care improspatarea rujului la fiecare doua-trei ore devenise un chin ori pentru cele care voiau sa sarute fara urme!! Pentru ele, si nu numai, Hazel Gladys Bishop, o chimista americana, a creat in 1949 primul ruj long-lasting: “rujul care ramane pe buzele tale…nu pe el”!
Astazi rujul rezistent la transfer este cel care ne insoteste toata ziua si il regasim cu drag seara, in acelasi loc! Si din pacate tot acolo ramane si cand ne dorim sa il demachiem! Cate dintre noi nu am pierdut timp pretios incercand sa il indepartam…intotdeauna insa agresandu-ne buzele! SI unde mai pui si ca de regula, un long-lasting, kissing-proof lipstick vine la pachet si cu buze uscate (dap, iarna nu-I un anotimp potrivit pentru folosirea lui!) si patate! De fapt prin deshidratarea accentuata a buzelor, acestea se pot pata si mai intens , si iata cum folosirea sa o perioada indelungata nu pare deloc o solutie rezonabila!
Cea mai prietenoasa solutie in demachierea buzelor colorate cu rujuri rezistente la transfer/long lasting/kissing proof este uleiul bifazic hidrofilic, indicat indepartarii produselor waterproof, atat cele folosite la nivelul ochilor cat si la nivelul buzelor.
De ce sa folosesti un demachiant special?
Fiind o solutie UA (ulei in apa, asadar un produs uleios) va curata eficient si va glisa usor pe buze fara a le agresa, respectand sensibilitatea lor. Se folosesc doar cateva picaturi de solutie aplicate pe o discheta umeda, cu care se tapoteaza buzele, apoi se sterg usor.
Ce este de facut daca ai buzele deshidratate, crapate, patate si nu ai un demachiant special la indemana?
Poti folosi un ulei vegetal de masline, de migdale dulci, de jojoba, de palmier, un unt de cocos sau palmier sau chiar un balsam de buze. Aplica generos uleiurile pe buze si lasa-le cateva minute apoi indeparteaza-le cu o discheta umezita sau imbibata in lapte demachiant. Nu le frecati, nu trageti de cojitele formate pe centrul buzelor, nu insistati…Mai bine mai agaugati putin produs si masati putin buzele.
Orice agresiune indreptata impotriva buzelor le va creste gradul de sensibilitate si vor face fata din ce in ce mai greu factorilor nocivi din mediu (vant, ger, soare, radicali liberi, noxe) sau din produsele cosmetice. Uleiurile indeparteaza usor machiajul si in acelasi timp inmoaie buzele. Emolierea lor este cel mai benefic si placut tratament pentru buze, care, atentie, nu au glande sebacee deci nu pot retine apa in tesuturi, ceea ce duce la deshidratarea lor fie ca este vreme rece fie ca este cald.
Daca esti adepta utilizarii zilnice a rujurilor rezistente la transfer iti recomand sa introduci in rutina zilnica de ingrijire aplicarea unui primer inainte de ruj si a unui balsam sau tratament dupa demachiere, inainte de culcare. Le vei pregati astfel pentru o noua zi de culoare intensa!
Daniela Oana Blenovici
Daniela Oana Blenovici este cosmeticiana si formator in dermato-cosmetica la Scoala Beauty One si ii puteti urmarii sfaturile pe pagina de Social media a Scolii