23 Martie: Artist Acrylip de la MAKE UP FOREVER in nunata 400 Iconic Red
Cu o concentratie mare de pigmenti, o acoperire perfecta si o stralucire intensa, rujul are proprietati de hidratare, sustinute de concentratia mare de peste 50 % de ulei de ricin. Uleiul inmoaie intensiv textura buzei si o face usor de colorat. Intensificarea culorii rujului este data si de tehnologia folosita in reducerea marimii particulelor de pigment – micronizarea moleculara. Prezenta uleiurilor botanice si de cea a particulelor lamelare de mica sintetica reflecta lumina si asigura o culoare lucioasa, acrilica.
Aplicatorul permite asezarea diferita a rujului pe buze putand jongla cu usurinta intre efectul powdered sau full covered in functie de presiunea exercitata pe tub sau de modalitatea de aplicare pe buze.
ANA ASLAN
Născuta în Brăila în 1896 intr-o familie de armeni, Ana Aslan a fost de mica un copil sarguicios, stiind sa scrie si sa citeasca de la varsta de 4 ani. La 13 ani, dupa moartea tatalui ei, se muta cu familia la Bucuresti, unde studiaza la Scoala Centrala. Tot atunci, durerea cauzata de pierderea tatalui o face sa isi indrepte atentia catre studiul stiintelor naturale, hotarand sa devina medic. In timpul Primului Razboi Mondial Ana Aslan isi ofera serviciile de asistenta medicala. Importiva dorintei mamei ei care nu a incurajat-o sa devina medic (din ratiuni financiare si sociale – femeile medic nu se bucurau de respect iar numarul lor era deosebit de mic), isi ia licenta in 1922 in Medicina, la Universitatea din București, specializandu-se în cardiologie și geriatrie.
Incepe sa lucreze cu profesorul Daniel Danielopolu care ii conduce teza de doctorat avand ca subiect procesul imbatranirii . A facut parte din echipa prof Parhon, a fost profesor la clinica medicală din Timișoara între 1949 și 1958 si șef de secție la Institutul de Endocrinologie din București, pana in 1952. In aceasta perioada studiaza efectele procainei asupra pacientilor cu artrita si descopera ca pe langa eliminarea durerilor, procaina are si alte efecte: imbunatateste aspectul pielii si regenereaza radacina firului de par, contribuie la reducerea starilor depresive si a anxietatii, la cresterea capacitatilor fizice si intelectuale, mai ales la îmbunatatirea memoriei, a analizorilor auditiv, optic si olfactiv, la scaderea intensitatii petelor senile si a keratozei, la cresterea tonusului muscular si a mobilitatii articulare, la repigmentarea parului, normalizarea presiunii arteriale. si la cresterea tonusul general.
Dupa un studiu intins pe 3 ani, in 1952 pregăteste impreuna cu farmacista Elena Polovrageanu, Gerovital H3, un produs farmaceutic pentru tratarea îmbătrânirii și a unor boli ale vârstei a treia. În acelasi an, in pofida piedicilor, intr-o lume a bărbaților, Prof. Dr. Ana Aslan reușește să creeze, în București, primul Institut de Geriatrie din lume. Organizația Mondială a Sănătății a folosit acel model de organizare pentru alte institute similare.
Ezitarile cu care a fost intimpinata descoperirea doctoritei romance, de catre lumea medicala internationala, a facut-o sa demareze in 1972 unul dintre cele mai complexe studii clinice din lume: 15.000 de pacienti cu varsta cuprinsa intre 40 si 62 de ani, din 144 de centre medicale din Romania, au luat parte la cercetarea dedicata imbatranirii si tratamentului anti-age cu Gerovital . Rezultatele au demonstrat eficienta produsului Gerovital H3 si au plasat-o pe Prof. Dr. Ana Aslan intre pionierii medicinei anti-age.
In anul 1976, tot impreuna cu farmacista Elena Polovrageanu au creat Aslavital, un produs similar cu Gerovitalul, ce continea ingredienti care incetineau semnificativ procesul de imbatranire si degenerare celulara.
Succesul produselor incepe sa fie recunoscut international , prof. Dr Ana Aslan aflandu-se la originea interesului deosebit de care incepea sa se bucure Romania, în privința tratamentelor geriatrice. Faima eficientei tratamentelor Gerovital H3 si Aslavital a facut ca Ana Aslan sa fie solicitata sa trateze in Institutul de Geriatrie din Bucuresti sau la resedintele lor pe unele dintre cele mai faimoase personalitati ale vremii: presedintele Statelor Unite John F. Kennedy, Mao Tse-toung, Charles de Gaulle, Sir Winston Churchill, Charlie Chaplin, Marlene Dietriech, Pablo Picasso, Konrad Adenanuer, Aristotle Onasis și mulți alții.
Prof. Dr. Ana Aslan este considerata o figura marcanta a cercetarii medicale in domeniul imbatranirii celulare si moleculare si a geriatriei ( ramura medicala ce studiaza si trateaza bolile batranetii). Empatia speciala pe care o avea pentru batrani si alinarea suferintelor acestora, interesul ei pentru problemele persoanelor in varsta si pozitiile sale publice in chestiuni ca religia, frumusetea, batranetea, euthanasia, dragostea, moartea si ajutorul social au condus-o spre crearea in cadrul Institutului de Geriatrie prima sectie de Gerontologie din lume ( ramura interdisciplinara ce studiaza procesul de îmbatrânire sub aspect medico-social, economic, psihologic, demografic, ecologic si cultural)
Imensa munca de medic si cercetator a Prof. Ana Aslan, ca si a întregului grup condus de catera aceasta a fost unanim apreciata pe plan international si recunoscuta ca o prioritate româneasca incontestabila. Organizatia Mondiala a Sanatatii, Academia de Stiinte din New York, Academia Tiberina – Italia, Uniunea Mondiala de Medicina Profilactica si Higiena Sociala – Austria, Consiliul Mondial pentru problemele urgentei – Olanda, Societatea Americana de Gerontologie, Confederatia Societatilor de Gerontologie din tarile altine – Spania, sunt numai câteva dintre organizatiile mondiale de prestigiu dintre membrii carora a facut parte si Prof. Ana Aslan.
Numeroase distinctii internationale – Meritto della Republica Italiana, Cavaler al noii Europe – Italia, Cavaler al Ordinului de Malta – Franta, Comandor al Ordinului Orange Nassau – Olanda, dama di Collare del Santo Graal – Franta, Citizenship International Award – Filipine, premiul si Medalia Léon Bernard decernate de OMS pentru contributii exceptionale în domeniul medicinii sociale si geriatriei, premiul Fundatiei Franzheim Buckminster Fuller Synergy Trust – distinctie acordata pentru activitatea stiintifica în serviciul sanatatii publice – sunt numai câteva dintre recunoasterile internationale ale unei activitati prodigioase puse în slujba sanatatii.
Ana Aslan, stapana Fantanii Tineretii a murit la 92 de ani.